Western Swing Combo

Moonrunner

Moonrunner bestaat niet meer! Drie bandleden zijn inmiddels een nieuwe band gestart: Sugar Cane Combo.

Western Swing Band Moonrunner

Het Belgische kwartet Moonrunner speelt Western Swing, een vroege Country-stroming die in de jaren '20 van de vorige eeuw ontstond in het zuidwesten van de VS. Western stijlen als Country-Blues, Folk en Polka, raakten verweven met Jazz en Swing, vandaar: Western-Swing.

Aanvankelijk was Western Swing echt muziek voor snaarinstrumenten, zoals electrische gitaar, fiddle, contrabas en de in het gehoor springende lapsteel - een steelguitar die plat 'op schoot' werd gelegd en werd bespeeld met een 'bottleneck'.

Later werden de danszalen groter en moest er meer volume geproduceerd worden, waardoor ook de bezetting van de Western Swing-bands steeds groter werd, oa met blaasinstrumenten en meerdere violen. Bob Wills And His Texas Playboys is de bekendste exponent van deze Western Big Band-Swing.

De muziek is dus al heel oud maar nog altijd zeer prettig om naar te luisteren én om op te dansen. De heren van Moonrunner zijn bovendien niet al te strak in de leer, er valt voor de hedendaagse liefhebbers van bij voorbeeld Rockabilly ook zeker te genieten bij hun optredens.

De uit Brugge afkomstige band is sinds 2010 actief en speelde in eigen land al op grote evenementen zoals de Gentse Feesten - en op vele Blues-, Country- en Rockabilly-festivals. Hoogste tijd om nu Nederland te veroveren!

Deze band bestaat niet meer

Zie: Sugar Cane Combo

Look & Listen
Line-up

zang/gitaar/kazoo
contrabas/zang
lapsteel/gitaar/zang
drums

Vergelijkbaar

Ook country-achtig maar akoestisch:
The Cowpokes

Opvolger van Moonrunner:
Sugar Cane Combo