Eerbetoon aan 1950s rockabilly-hero!

Eddie Cochran Tribute

Ruim 60 jaar na zijn dood is Eddie Cochran nog altijd de held van vele rock'n'roll-liefhebbers, oa van Brian Setzer. Zijn grote hits zijn Summertime Blues, Three Steps To Heaven, C'mon Everybody en Twenty Flight Rock maar hij heeft nog veel meer moois gemaakt.

Eddie Cochran Tribute

Roland Verbruggen (zang/gitaar) maakte deel uit van bands als MacTaple, The Cavemen, The Rollators en The Wieners. Als lifetime fan zong en speelde hij altijd al Eddie Cochran's muziek en kent-ie elke gitaarlick. Hoog tijd voor een complete show ter ere van deze eerste échte gitaarheld!

Cochran was pas 17 toen hij in 1956 zijn opwachting maakte in de film The Girl Can't Help It met een overdonderende uitvoering van Twenty Flight Rock. Al snel hoorde hij bij de eerste generatie pop-idolen die werden aanbeden door miljoenen Amerikaanse tieners.

In tegenstelling tot andere rock'n'roll-sterren zoals Elvis Presley, schreef Eddie een groot aantal nummers zelf. De songs gingen over zaken die teenagers bezig hielden: prille liefde, boze ouders, vervelende leraren. Veel teksten werden geschreven door Eddie's vriendin Sharon Sheeley.

In 1958 scoorde hij een grote hit in de VS met Summertime Blues. Deze song betekende ook zijn doorbraak in Engeland, waar Eddie enorm populair werd. In het voorjaar van 1960 ging hij in Engeland op tournee, samen met zijn vriend en mede-rocker Gene Vincent.

Op 16 april verongelukte de taxi met Eddie, Gene en Sharon, nabij Chippenham. Gene en Sharon raakten gewond maar Eddie was er het slechtst aan toe. Hij stierf een dag later in het ziekenhuis van Bath, slechts 21 jaar jong.

Wie niet heel bekend is met zijn repertoire, zal zich verbazen over de enorme hoeveelheid topklasse songs die Eddie Cochran heeft uitgebracht. Roland speelt ze allemaal, uiteraard op een oranje Gretsch G6120, die zo is aangepast dat hij exact hetzelfde is als die van Eddie.

Met dat juweeltje om de nek, brengt Roland de hits en diverse minder bekende nummers ten gehore, oa uit Eddie's beginperiode toen hij deel uitmaakte van de Cochran Brothers. De Eddy Cochran Tribute kan worden geboekt als akoestische solo-act óf stevig rockend met bassist en drummer.

100% live, 100% Eddie Cochran!

Setlist

C'mon Everybody
Cut Across Shorty
Drive In Show
Hallelujah I Love Her So
Jeannie Jeannie Jeannie
Live Fast, Love Hard, Die Young
Milk Cow Blues
Nervous Breakdown
Rock'n'Roll Blues 
Sittin' in the Balcony
Skinny Jim
Somethin' Else 
Summertime Blues
Sweety Pie
Teenage Heaven
Three Stars
Three Steps to Heaven
Tired & Sleepy
Twenty Flight Rock
Weekend

Meer?

Roland speelt op aanvraag óók hits van vele andere sterren uit de fifties en sixties. Bel even voor meer info.

Unplugged solo of rockend trio

zie ook: Roland's Eddie Cochran-site

Look & Listen
Line-up

zanger/gitarist, evt met drummer en contrabassist

Vergelijkbaar

Ook tribute die unplugged kan spelen:
Everly Brothers Tribute

Unplugged Elvis tribute & more:
Easy Elvis