Rockabilly & Swing

Cherry Red

Cherry Red staat voor lekkere rockabilly, swingende rock 'n' roll en hits uit de fifties De band bestaat uit 4 zeer ervaren muzikanten met als leading lady Marjan Jonkers. Met haar prachtige vocalen weet zij een eigen sound neer te zetten met als kers op het toetje, de saxofoon.

Cherry Red (foto Hanny van der Schaaf)

Ze spelen oude covers die lekker in het gehoor liggen en uitnodigen tot meer. Het repertoire zal de rock'n'roll-dansers zeker bevallen! Invloeden uit diverse muziekstijlen geven de band kleur. Cherry Red is in de huidige bezetting actief sinds begin 2014.

Behalve zangeres en saxofoniste Marjan, bestaat de band uit Erik den Tuinder (gitaar en zang), Bart van den Akker (drums) en Piet van Herk (contrabas). De bandleden spelen en speelden bij oa Erwin Nyhoff, Lucy & The Wigflippers, Ducktail, The Rollators en The Rockin' Kofferband.

Muzikaal bevindt de band zich voornamelijk in de jaren vijftig, een prettige mix van authentieke rockabilly en rock'n'roll met blues en swing invloeden. Af en toe een uitschieter naar wat recenter werk. Check 'em out: Cherry Red!

Zeer dansbaar!

Good-Old Rock'n'Roll & Rockabilly

Look & Listen
Vergelijkbaar

Ook zangeres maar meer swing & blues:
Maggie Magoo

Ook rockabilly met een dame:
The Swamp Shakers