Nieuwsbericht

Beste Duo / Trio van Nederland

Wieners winnen Country Award!

Op zaterdag 25 maart, tijdens hun uitverkochte show in Dorpshuis Angeren, namen The Wieners de Dutch Country Music Award in ontvangst, uit handen van de voorzitter van de DCMA.

Honderden country-liefhebbers maakten via de website van de Dutch Country Music Association hun favoriete groepen en albums kenbaar en zo belandden The Wieners op nummer 1 in de categorie duo/trio met ruim 32% van alle stemmen.

Opmerkelijk omdat het toch echt een rock'n'roll-trio is maar... we snappen het wel want met hun Johnny Cash- en Everly Brothers-tributes, schurken ze dicht tegen de country music aan.

Bovendien speelde de band dit jaar veel samen met country-zanger Dick van Altena en waren ze te zien in country club Het Turfschip in Nieuwkoop en op het Spikker Countryfestival in Zevenaar. In augustus 2017 staan ze ook nog eens op het Gram Slot Country Music Festival, het grootste C&W Festival van Denemarken.

Aanvankelijk zouden The Wieners de award op 14 januari jl. in ontvangst nemen maar die avond was het slechte weer de spelbreker. Omdat de show op 25 maart zo snel was uitverkocht, zullen The Wieners later dit jaar terugkeren in Dorsphuis Angeren.