Nieuwe theatershow van The Wieners!

Classic R&R Stars

Terug naar de begindagen van de popmuziek: van de country/blues en honky tonk van Hank Williams en Webb Pierce, via de Sun-rockabilly van Carl Perkins, Elvis Presley en Johnny Cash, tot meer gepolijst werk van oa Buddy Holly, Ricky Nelson en The Everly Brothers.

Een programma met muziek uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw, met prachtige anekdotes over de eerste pophelden, die niet zelden op tragische wijze aan hun eind kwamen.

Zoals u van The Wieners bent gewend, is ook deze show muzikaal tot in de puntjes verzorgd, met loepzuivere samenzang en originele instrumenten. Dit keer is er bij voorbeeld een mooie rol weggelegd voor de lapsteel.

The Wieners is Nederlands meest optredende rock’n’roll band met ca 120 shows per jaar door heel Europa, onder andere in Engeland zijn ze enorm populair. Ze traden op met Emmy Verhey, wonnen een Dutch Country Award, speelden live bij DWDD en Veronica Inside en waren te zien op talloze festivals, zoals vorig jaar de Zwarte Cross.

De band stond in meer dan 100 theaters met hun odes aan The Everly Brothers en Buddy Holly. Nu, op veler verzoek, geen eerbetoon aan één artiest, maar aan álle grote pop-pioniers, vandaar:

The Wieners Play… Classic Rock'n'Roll Stars!

Vanaf najaar 2024 komt er een nieuw programma, Classic Rock'n'Roll Stars Part 2. Dit keer met piano in plaats van steelguitar en dus aandacht voor de rockende pianisten, oa Jerry Lee Lewis en Ray Charles. Hou deze pagina in de gaten!

Terug in de theaters 2024

ook te boeken op festivals als The Wieners XL

Look & Listen
Line-up

zang, gitaar, steelguitar
zang, gitaar
zang, contrabas
zang, drums, gitaar

Eerstvolgende optredens

Klik voor speellijst theatertour >> 

Vergelijkbaar

Andere theatershow:
The Wieners Play The Everly Brothers

Andere theatershow:
The Wieners Play Hank Williams