Tribute to the Country Music Hero

The Wieners Play Hank Williams

De nieuwe tribute van The Wieners is een ode aan Hank Williams, de eerste superster van de countrymuziek. Hij werd slechts 29 jaar oud maar is een van de succesvolste artiesten aller tijden, met vele hits, waaronder Jambalaya, I Saw The Light en Your Cheatin' Heart.

The Wieners Play Hank Williams (foto André Dieterman)

Zijn uitstraling, zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband, bezorgden Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef de meeste nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'.

Hank haalde de inspiratie uit zijn eigen tumultueuze leven, met mislukte huwelijken en grote hoeveelheden pillen en drank om de helse rugpijn te verzachten die hem vele jaren teisterde. Hij stierf in de nieuwjaarsnacht van 1953 op de achterbank van zijn Cadillac, aan een combinatie van pijnstillers en alcohol.

The Wieners kropen eerder in de huid van The Everly Brothers en Buddy Holly, nu ontleden ze met een ongekende precisie de muziek van Hank Williams. Alles wordt gespeeld in de originele stringband line up: elektrische en akoestische gitaren, contrabas, steelguitar en viool. De drie vaste bandleden bespelen daarom allemaal een ander instrument dan gebruikelijk.

Zoals je van The Wieners bent gewend, wordt de muziek weer voorzien van mooie, grappige en ontroerende anekdotes - en die zijn er meer dan genoeg te vertellen over Hank Williams. Deze show is een must voor alle liefhebbers van country, Americana en rock'n'roll!

De tribute wordt voor het eerst live uitgevoerd op zondag 17 september 2023, Hank Williams' 100e geboortedag. The Wieners treden die dag op in DB's in Utrecht, samen met hun muzikale vrienden van de Blue Grass Boogiemen (uitverkocht). Op zaterdag 24 februari zijn de beide bands te zien in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Tickets voor beide shows zijn nu te koop, klik op de linkjes.

Nieuw!

theaters, festivals en luisterconcerten

Look & Listen
Line-up

zang/gitaar
zang/steelguitar
zang/contrabas
akoestisch gitaar
fiddle (guest)

Eerstvolgende optredens

17/09 DB's, Utrecht (uitverkocht)
24/02 Theater De Hofnar, Valkenswaard
15/06 Rozenknopje, Eindhoven

Vergelijkbaar

Ook een tribute van The Wieners:
The Everly Brothers

Ook oude country, maar unplugged:
The Cowpokes