Ode to the Country Music Hero

Hank Williams Tribute

The Wieners brengen een ode aan Hank Williams, de eerste superster van de countrymuziek met hits als Jamabalaya, I Saw The Light en Your Cheatin' Heart. Alles wordt gespeeld in de originele stringband line up met oa steelguitar en fiddle. Authentieker wordt het niet!

The Wieners Play Hank Williams (foto André Dieterman)

Zijn uitstraling, zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband, bezorgden Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef vrijwel al de nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'.

Hoewel niet iedereen het verwacht, is het oevre van Hank Williams bijzonder afwisselend: behalve zijn bekende tearjerkers en honky tonk klassiekers, heeft hij ook prachtige meerstemmige gospels uitgebracht, vrolijke hillbilly/rockabilly en snelle jazzy western swing.

The Wieners kropen eerder in de huid van The Everly Brothers en Buddy Holly, nu ontleden ze de muziek van Hank Williams. De drie vaste bandleden bespelen allemaal een ander instrument dan gebruikelijk.

Zoals je van The Wieners bent gewend, wordt de muziek weer voorzien van mooie, grappige en ontroerende anekdotes - en die zijn er meer dan genoeg te vertellen over Hank Williams. Deze show is uniek in Europa en een must voor alle liefhebbers van country, Americana en rock'n'roll!

De tribute werd voor het eerst live uitgevoerd op zondag 17 september 2023, Hank Williams' 100e geboortedag. The Wieners traden die dag op in een volledig uitverkocht DB's in Utrecht, samen met hun muzikale vrienden van de Blue Grass Boogiemen. Daarna waren ze onder andere te zien in De Goudse Schouwburg in Gouda en in Theater De Hofnar, Valkenswaard. Voor 2024/2025 staat een theatertour op het programma... meer info volgt.

2024/2025 in de theaters

ook een gave act voor clubs en festivals

Look & Listen
Line-up

zang/gitaar
zang/steelguitar
zang/contrabas
akoestisch gitaar
fiddle

Eerstvolgende optredens

15/06 Rozenknopje, Eindhoven
30/06 De Melkbus, Dordrecht
05/07 De Cactus, Hengelo
24/08 Wild Rooster Festival, Den Haag
15/09 DBs Utrecht + BG Boogiemen

theaterdata vanaf okt 2024: klik hier!

Vergelijkbaar

Ook een tribute van The Wieners:
The Everly Brothers

Ook oude country, maar unplugged:
The Cowpokes