Dit jaar in de theaters!

The Wieners Play Buddy Holly

Buddy Holly werd slechts 22 jaar oud maar wát een hits! Peggy Sue, It's So Easy, Heartbeat, That'll Be The Day, Oh Boy... The Wieners spelen ze allemaal tijdens hun theatershow. In het voorjaar 2023 weer te zien in de Nederlandse en Belgische theater, check de speellijst!

The Wieners Play Buddy Holly tribute theatershow

The Wieners brachten eerder een ode aan Buddy Holly in De Wereld Draait Door, diverse keren met een strijkkwartet o.l.v. topvioliste Emmy Verhey, én met Tommy Allsup, de originele leadgitarist van Buddy. En ze brachten een tribute-cd uit, zie www.thewieners.nl/shop.

Buddy Holly was een van de grondleggers van de popmuziek. Hij inspireerde oa zowel The Beatles als The Rolling Stones. Hij is nog altijd een cultfiguur, door zijn muziek, zijn iconische bril en door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 - bekend als The Day The Music Died - kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy's bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.

Bij The Wieners Play Buddy Holly krijgt het publiek natuurgetrouwe versies te horen van alle hits en diverse minder bekende nummers van Buddy Holly en zijn band The Crickets. Met oog voor detail! Waar bijvoorbeeld in de plaatopname wel eens een kartonnen doos als drumstel werd gebruikt, doen The Wieners dat ook.

Het programma wordt aan elkaar gepraat tot een overzicht van Buddy's leven en carrière, met interessante verhalen en bijzonder beeld- en geluidsmateriaal The Wieners brengen ook nummers van de demo die Buddy kort voor zijn dood opnam.

Tijdens de tour wordt de band uitgebreid met Erwin Meijdam op contrabas en met verteller/zanger Cor Sanne. Laatsgenoemde is al sinds de jaren '70 actief als internationaal boeker en promotor van country en rock'n'roll, en werkte met onder andere Johnny Cash, Don Everly, Emmylou Harris, Tommy Allsup én The Crickets.

De theatertour is het vervolg op het succesvolle programma The Wieners Play The Everly Brothers, waarmee ca 100 theaters werden aangedaan in de afgelopen twee seizoenen.

Theaterprogramma

www.buddyholly.nl

Look & Listen
Line-up

zanger/gitarist
zanger/gitarist/toetsenist
drummer
contrabassist
gastzanger/verteller

Eerstvolgende optredens

zie de speellijst

Vergelijkbaar

Ook als duo veel Buddy Holly:
Two Wieners

Een andere tribute van The Wieners:
Everly Brothers Tribute