In de theaters 2020/2021 - data volgen!

The Wieners Play Buddy Holly

Buddy Holly werd slechts 22 jaar oud maar wát een hits! Peggy Sue, It's So Easy, Heartbeat, That'll Be The Day, Oh Boy... The Wieners spelen ze allemaal tijdens hun theatershow. Na het succes van de korte tour in september 2019, volgt een nieuwe ronde langs de theaters in 2020-2021!

The Wieners Play Buddy Holly: Nederlandse Buddy Holly Tribute Band

The Wieners brachten eerder een ode aan Buddy Holly in De Wereld Draait Door, diverse keren met een strijkkwartet o.l.v. topvioliste Emmy Verhey, én met Tommy Allsup, de originele leadgitarist van Buddy.

Buddy Holly was een van de grondleggers van de popmuziek. Hij inspireerde oa zowel The Beatles als The Rolling Stones. Hij is nog altijd een cultfiguur, door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 - bekend als The Day The Music Died - kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy's bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.

Bij The Wieners Play Buddy Holly krijgt het publiek natuurgetrouwe versies te horen van alle hits en diverse minder bekende nummers van Buddy Holly en zijn band The Crickets. Met oog voor detail! Waar bijvoorbeeld in de plaatopname wel eens een kartonnen doos als drumstel werd gebruikt, doen The Wieners dat ook.

Het programma wordt aan elkaar gepraat tot een overzicht van Buddy's leven en carrière, met interessante verhalen en bijzonder beeld- en geluidsmateriaal. The Wieners brengen ook nummers van de demo die Buddy kort voor zijn dood opnam. 

Tijdens de tour in 2019 werd de band uitgebreid met vaste gastmuzikant Geurt Engelsman op contrabas en met verteller/zanger Cor Sanne. Hij is al sinds de jaren '70 actief als internationaal boeker en promotor van country en rock'n'roll, en werkte met onder andere Johnny Cash, Don Everly, Emmylou Harris én The Crickets.

De theatertour is het vervolg op het succesvolle programma The Wieners Play The Everly Brothers, waarmee ruim 40 theaters werden aangedaan in het seizoen 2018/2019. Na de korte Buddy Holly-tour volgt vanaf oktober 2019 een reprise met nog eens 42 Everly Brothers theatershows door het hele land.

Theatertour 2020/2021!

www.buddyholly.nl

Look & Listen
Line-up

zang/gitaar
zang/gitaar
contrabas/zang
drums/zang

Vergelijkbaar

Ook als duo veel Buddy Holly:
Two Wieners

Een andere tribute van The Wieners:
Everly Brothers Tribute