zanger/gitarist hits en verzoekjes

Toon Solo

Toon van den Berg is de zanger/gitarist van Huub Henk & Harrie maar ook solo staat hij zijn mannetje! Akoestisch/mobiel óf versterkt vanaf een vaste plek, het maakt Toon allemaal niet uit. Bekende nummers uit de jaren '50 tot '80, met verve én met veel humor gebracht.

Toon van den Berg zong begin jaren '80 in de band Hollander, met verder oa toetsenist Otto Cooymans (later Vitesse en The Scene), bassist Rudi Englebert en de latere Doe Maar-drummer Jan Pijnenburg. Er werden albums gemaakt voor CBS, opgenomen in de befaamde Wisseloord studio.

Toen het grote succes uitbleef, ging Toon zijn eigen weg. Met de Tony Delmonte Band werd weer een plaat gemaakt en heel veel opgetreden. Ook werd de basis gelegd voor zijn volgende project: Toon en de Tontjes. Ruimte voor humor en dialect in de muziek. Van den Berg werd wereldberoemd in Eindhoven en omstreken.

En uit Toon en de Tontjes is het huidige trio voortgekomen: Huub Henk & Harrie. Dezelfde beproefde bezetting maar nu met covers. Op verzoek duiken de Tontjes ook nog wel eens op, als er in Eindhoven iets te vieren valt, zoals met carnaval.

Solo is Toon echt van alle markten thuis. Hij kan akoestisch tussen het publiek spelen, op een podium met een geluidsset. Voor- of achtergrond. Maar het is wel altijd ECHT, dus geen ingeblikte geluiden uit een doosje of begeleidingstape. Gewoon: gitaar en zang; zeer vermakelijk en goed.

Akoestisch & gezellig!

oa Toon & De Tontjes, Huub Henk & Harrie

Vergelijkbaar

Ook solo-artiest, rock'n'roll-stijl:
Easy Elvis

Ook solo-artiest, meer roots:
Simon Snel