Unplugged Rockabilly, Country & Blues

Talisker Two

Hou je van Johnny Cash, dan moet je bij Talisker Two zijn. Maar ook andere rockabilly, roots en blues worden vol overgave gebracht door deze twee ervaren muzikanten. Lekkere muziek voor cafés, terrassen, foodtruckfests en festivals, ook met mobiele versterking!

Talisker Two (foto R. Brunnekreef)

Talisker Two bestaat uit de Nijmeegse muzikanten Jos Visser (zang en gitaar) en Gerard Heijmeriks (leadgitaar). Het duo werd opgericht in 2012 en is vernoemd naar de Schotse single-malt whiskey Talisker.

De naam is een knipoog naar de begeleidingsband van Johnny Cash, The Tennessee Two, bestaande uit Luther Perkins en Marshall Grant. Talisker Two speelt dan ook veel nummers van Cash, wiens sound en stemgeluid akelig dicht wordt benaderd. 

Er staan ook vele andere rockabilly, country, roots en blues nummers op het repertoire, van Carl Perkins naar Charlie Parr en van Doc Watson tot (en met) Bruce Springsteen. Ze spelen versterkt vanaf een vaste plek, óf met een wagentje waarop een complete geluidsset met accu is gemonteerd: ideaal voor straatfestivals en feesten waar op verschillende plekken moet worden opgetreden.

De beide mannen maken tevens deel uit van de versterkte roots/rockabillyband Hobnob Four. In het verleden speelden ze in illustere formaties als Steamro' Red Hot, Ten Horned Devels en de Red Shots.

Een duo met een zeer authentieke sound en een energieke performance, te gek voor festivals, cafés en kleine 'feestjes-met-een-bite'! 

Nieuw bij Hi Ho Silver

unplugged rockabilly & roots

Look & Listen

Eerstvolgende optredens

16/08 21.00 Western Weekend Davy Crockett, Meterik
17/08 21.00 Garden party, Boekel (besloten)
13/09 20.00 Rock'n'Roll Street Terschelling, Midsland (festival)
14/09 20.00 Rock'n'Roll Street Terschelling, Midsland (festival)
Vergelijkbaar

Ook rock'n'roll-duo, meer classic rock:
The Rockoustics

Ook mobiel maar bluegrass en country:
The Cowpokes