Swingende Rock'n'Roll & Rhythm'n'Blues

Roy P-Cat and the V8 Daddies

Roy P-Cat and the V8 Daddies is een vijfmansformatie, ontstaan uit liefde voor oldschool rock’n roll, rockabilly en swing jump. Mix al die roots-vormen samen en je krijgt Garage Swing. Je mag het ook rhythm'n'blues noemen, in elk geval swingt het als een trein! 

De band bestaal al 25 jaar en ook daarvoor hadden deze zeer ervaren muzikanten hun sporen al verdiend in bands als The Rumble Cats en The Prodigal Sons. Ze deelden het podium met oa The Paladins, The Stray Cats en The Fabulous Thunderbirds, begeleidden grootheden als Scotty Moore en Sleepy la Beef en ze speelden op festivals in Nederland, België, Duitsland, Polen, Engeland en Frankrijk.

In 2024 verschijnt een nieuwe EP die in Berlijn werd opgenomen. Deze wordt uitgebracht door het Spaanse label El Dandy. Ter promotie treedt de band in november op, op het bekende Blues at Moonlight festival in Benalmádena bij Malaga in Spanje.

Roy P-Cat and the V8 Daddies brengt muziek die z’n oorsprong vond in de jaren ‘50 en het anno nu nog steeds verdient om gehoord te worden. Nummers in de stijl van Big Joe Turner, T bone Walker, Wynonie Harris, H-Bomb Ferguson, Big John Greer en Bull Moose Jackson.

Honkende saxen, swingende shuffle beats, honky tonk keys, double bass en een vuige archtop gitaar. Uit het leven gegrepen klassiekers, aangevuld met eigen composities.

Ideale band voor retro parties en festivals. Het swingt van begin tot eind en de band hoeft daarvoor niet op hoog volume te spelen. De muziek van Roy P-Cat and the V8 Daddies is authentiek, energiek, tijdloos en dus... nog steeds springlevend!

Dansvloer vol!

Jump blues, swing & roll

Look & Listen

Eerstvolgende optredens

27/06 20.00 Private party, Wijhe (besloten)
07/09 15.00 Slingerplein tijdens Diekdaegen, Wijhe (festival)
27/11 00.00 Blues at Moonlight Festival, Benalmadena, Malaga ESP (festival)
Line-up

zanger/gitarist
piano
saxofoon
contrabas
drums

Downloads
Image icon PersfotoMicrosoft Office document icon Pers-bio
Vergelijkbaar

Ook dansbare fifties rock'n'roll:
Tiffany & The Rhythm Boys

Ook swing maar akoestische '20s:
The Mule Stompers