Swingende Rock'n'Roll & Rhythm'n'Blues

Roy P-Cat and the V8 Daddies

Roy P-Cat and the V8 Daddies is een vijfmansformatie, ontstaan uit liefde voor old school rock’n roll, rhythm & blues en swing jump. Mix al die roots-vormen samen en je krijgt Garage Swing. Alles in de klassieke line-up: double bass, drums, piano, sax, gitaar en vocals.

De Daddies stonden op alle bekende rock'n'roll festivals in Nederland, zoals Lolliepop, Hoorn, Terschelling en Akersloot, bij Radio Modern in België en zijn nu klaar om de rest van Eruopa te veroveren. Dat moet in 2024 gebeuren, onder andere met de nieuw te verschijnen EP die in Berlijn werd opgenomden.

De band bestaal al ruim 10 jaar en ook daarvoor hadden deze zeer ervaren muzikanten hun sporen al verdiend in bands als The Rumble Cats en The Prodigal Sons. Ze deelden het podium met oa The Paladins, The Stray Cats en The Fabulous Thunderbirds, begeleidden grootheden als Scotty Moore en Sleepy la Beef en ze speelden op festivals in Nederland, België, Duitsland, Polen, Engeland en Frankrijk.

Roy P-Cat and the V8 Daddies brengt muziek die z’n oorsprong vond in de jaren ‘50 en het anno nu nog steeds verdient om gehoord te worden. Nummers in de stijl van Big Joe Turner, T bone Walker, Wynonie Harris, H-Bomb Ferguson, Big John Greer en Bull Moose Jackson.

Honkende saxen, swingende shuffle beats, honky tonk keys, double bass en een vuige archtop gitaar. Uit het leven gegrepen klassiekers, aangevuld met eigen composities.

Ideale band voor retro parties en festivals. Het swingt van begin tot eind en de band hoeft daarvoor niet op hoog volume te spelen. De muziek van Roy P-Cat and the V8 Daddies is authentiek, energiek, tijdloos en dus... nog steeds springlevend!

Dansvloer vol!

Jump blues, swing & roll

Look & Listen

Eerstvolgende optredens

30/03 20.00 Zwolle Maximaal Muzikaal, Zwolle (festival)
06/04 20.00 Swing into Spring!, Oudorp (R&R dansavond)
08/05 20.00 Mei Bluesroute, Zwolle (festival)
11/05 17.30 TBA (festival)
Line-up

zanger/gitarist
piano
saxofoon
contrabas
drums

Downloads
Image icon PersfotoMicrosoft Office document icon Pers-bio
Vergelijkbaar

Ook rock'n'roll, swing en rhythm'n'blues:
Maggie Magoo

Ook swing maar akoestische '20s:
The Mule Stompers