Nieuwsbericht

Nieuwjaarsconcert in De Poorterij

Wieners zo 5 jan Zaltbommel

De kaartverkoop is begonnen! The Wieners zullen weer het nieuwe jaar inluiden in De Poorterij, Zaltbommel. Zondagmiddag 5 januari 2025 staat in het teken van de muziek en het leven van Hank Williams. Kaartjes via de-poorterij.nl.

The Wieners in De Poorterij, na hun Classic Rock'n'Roll Stars show op 8 jan 2023

Hank Williams is een van de succesvolste artiesten aller tijden, de eerste singer/songwriter die een wereldster werdt. Bij het grote publiek is hij bekend van hits als Jambalaya, Hey Good Lookin' en I Saw The Light maar hij geldt vooral als dé grondlegger van de country music.

Hank beleefde zijn successen vanaf 1947 tot aan zijn tragische dood op Nieuwjaarsdag 1953. Zijn repertoire bestond uit swingende hillbilly en honky tonk, tearjerkin' ballads, groovende countryblues, jazzy western swing en zelfs meerstemmige gospels.

Volop afwisseling dus, en dat alles werd dan ook nog eens vertolkt door een geweldige begeleidingsband, The Cowboy Drifters. Een echte stringband, met enkel snaarinstrumenten, bestaande uit topmuzikanten.

Zoals je van The Wieners gewend bent, ontleden zij de muziek van hun onderwerp tot op het bod. En uiteraard doen ze dat in de authentieke Cowboy Drifters-bandbezetting, wat betekent dat alle drie Wieners een ander instrument spelen dan gebruikelijk:

Gitarist Rob Roemers zit achter de double-neck steelguiter, contrabassist Jaap Wijn is te horen op lead guitar en drummer Jan Timmermans op akoestische slaggitaar. Alle drie nemen ook zang voor hun rekening.

Ze worden ondersteund door twee gastmuzikanten: Erwin Meijdam, net als afgelopen jaar op contrabas/zang, en violist Nico Dezaire die ook meewerkte aan het Buddy Holly-project van The Wieners met Emmy Verhey.

Uiteraard wordt het publiek ook weer getrakteerd op heerlijke anekdotes en interessante weetjes over Hank Williams en zijn muziek, aan de hand van fragmenten en mooie oude foto's. Een must voor liefhebbers van americana, country, rockabilly en... eigenlijk alle andere muziek!

Na afloop van het theaterprogramma, is er weer een borrel in de foyer, voor iedereen gratis toegankelijk. Kom dus samen proosten op het nieuwe jaar.

Je vindt Cultureel Centrum De Poorterij aan de Nieuwstraat 2 in Zaltbommel.

(foto: Kristian van Daalen)