Nieuwsbericht

The Wieners in De Poorterij

7 Jan laatste Buddy Holly Zaltbommel

Op zondagmiddag 7 januari 2024, zijn The Wieners weer in De Poorterij, Zaltbommel. Het wordt de laatste keer 'The Wieners Play Buddy Holly'. De kaartverkoop gaat hard dus, wil je erbij zijn, reserveer dan NU je stoel op de-poorterij.nl.

The Wieners trekken hierna met andere programma's door het land. De cirkel is daarmee rond want het eerste optreden van de band in De Poorterij, 15 jaar geleden, stond ook in het teken van Buddy Holly.

Buddy Holly wordt gezien als een van de popsterren. Hij inspireerde The Beatles, The Stones en vele anderen die na hem kwamen. Buddy verongelukte al op 22 jarige leeftijd op 3 februari 1959, de dag die bekend staat als The Day The Music Died

In Nederland gelden The Wieners als dé vertolkers van zijn repertoire. Heartbeat, It's So Easy, Everyday, Peggy Sue, Oh Boy en veel meer bekende en minder bekende nummers komen voorbij. Uiteraard weer voorzien van veel informatie en de nodige humor, zoals u van The Wieners gewend bent.

Speciale gasten zijn Erwin Meijdam - net als afgelopen jaar op de contrabas - en Cor Sanne, die nog met Buddy's band The Crickets werkte als organisator.

Na afloop van het theaterprogramma, is er weer een borrel in de foyer. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk. Kom dus samen proosten op het nieuwe jaar!

Wie geen genoeg krijgt van The Wieners, is ook welkom op het Hi Ho Silver Festival, op zondagmiddag 5 november 2023, ter ere van het 25-jarig bestaan van Hi Ho Silver, eveneens in De Poorterij.

Je vindt Cultureel Centrum De Poorterij aan de Nieuwstraat 2 in Zaltbommel.

(foto: Kristian van Daalen)