Nieuwsbericht

The Wieners in De Poorterij

7 jan Zaltbommel: uitverkocht!

UITVERKOCHT! Op zondag 7 januari 2024 is de laatste 'The Wieners Play Buddy Holly', in De Poorterij, Zaltbommel. Er zijn nog maar een paar stoelen vrij: boek hier!

The Wieners in De Poorterij, na hun Classic Rock'n'Roll Stars show op 8 jan 2023

De cirkel is rond want de eerste Wieners-theatershow in De Poorterij, 15 jaar geleden, stond ook in het teken van Buddy Holly. Met het huidige programma waren ze in zo'n 60 theaters in heel Nederland te zien.

Buddy Holly was een van de eerste popsterren. Hij inspireerde The Beatles, The Stones en vele anderen die na hem kwamen. Buddy verongelukte al op 22 jarige leeftijd op 3 februari 1959, de dag die bekend staat als The Day The Music Died. Volgende maand is dat dus 65 jaar geleden.

In Nederland gelden The Wieners als dé vertolkers van zijn repertoire. Heartbeat, It's So Easy, Everyday, Peggy Sue, Oh Boy en veel meer bekende en minder bekende nummers komen voorbij. Uiteraard weer voorzien van veel informatie en de nodige humor, zoals u van The Wieners gewend bent.

Speciale gasten zijn Erwin Meijdam - net als afgelopen jaar op de contrabas - en Cor Sanne, die nog met Buddy's band The Crickets werkte als organisator. Het wordt het laatste optreden met Cor want hij neemt binnenkort afscheid van het podium, nadat hij maar liefst 60 jaar professioneel in de muziekwereld werkzaam is geweest.

Na afloop van het theaterprogramma, is er weer een borrel in de foyer, voor iedereen gratis toegankelijk. Kom dus samen proosten op het nieuwe jaar!

Je vindt Cultureel Centrum De Poorterij aan de Nieuwstraat 2 in Zaltbommel.

(foto: Kristian van Daalen)