Nieuwsbericht

The Wieners & Blue Grass Boogiemen in Valkenswaard

24 feb in De Hofnar: Classic Country

The Wieners hebben voor hun jaarlijkse show Nederlands bekendste bluegrass-band uitgenodigd: Blue Grass Boogiemen. Afwisselend brengen de beide bands een eerbetoon aan de eerste country artiesten en met name Hank Williams. Koop hier je kaartje.

The Wieners (foto André Dieterman)

De ‘Hillbilly Shakespeare’ overleed op 1 januari 1953, en hij zou nu precies 100 jaar oud zijn. Williams schreef een enorme hoeveelheid prachtige liedjes, enkele van de bekendste zijn Jambalaya, Hey Good Lookin’, I Saw the Light en Your Cheatin’ Heart. Hank is een van de meest succesvolle artiesten aller tijden en de inspiratiebron voor ongeveer alle Americana en rock’n’roll artiesten die na hem kwamen.

Ook de muzikanten van Blue Grass Boogiemen en The Wieners zijn grote fans en dat laten ze deze avond horen. Daarnaast zal de muziek van tijd- en stijlgenoten zoals Webb Pierce, Johnny Horton, Stanley Brothers en Bill Monroe worden vertolkt.

Blue Grass Boogiemen is de bekendste bluegrass-band van ons land, ze waren te zien op alle grote Nederlandse festivals en ook veelvuldig in het buitenland. De Boogiemen toeren regelmatig met Tim Knol én ze maakten enkele jaren geleden de prachtige tributeplaat: ‘Hits of Hank Williams’.

The Wieners, in 2005 opgericht in Valkenswaard, is de meest spelende rock’n’roll band van het land, bekend van hun tributes to Buddy Holly en The Everly Brothers. Vanavond in een bijzondere bezetting: zanger/bassist Jaap Wijn speelt elektrisch gitaar, zanger/gitarist Rob Roemers steelguitar en drummer Jan Timmermans zal te horen zijn op akoestisch gitaar. ‘Vaste gast’ Erwin Meijdam (zang/contrabas) maakt de band compleet en… wie weet schuift er ook een Boogieman aan.

Wie beide bands kent, weet dat dit een avond wordt met geweldige, authentieke live-muziek, met veel humor en anekdotes om van te smullen.

Hieronder de reacties op de vorige show van The Wieners, overgenomen van www.hofnar.nl, de website van Theater De Hofnar:

van Mariette Janssen op 07-02-2023

Optreden vd Wieners was geweldig.Leuke locatie de Hofnar. Voor herhaling vatbaar.

van Wiel van Bree op 07-02-2023

de uitvoering was precies zoals ik het vroeger hoorde op de radio. Ik ben nog van het oude stempel , dus het was een heel aparte uitvoering. Bedank de Wieners daar maar voor. Met z’n vieren hebben ze er een mooie voorstelling van gemaakt. Groetjes Wiel.

van Dinie op 06-02-2023

We hebben de Wieners geboekt, met vooraf een winterbuffet.
Voordeel daarvan was dat er in de pauze van de voorstelling, ook nog een drankje op ons tafeltje werd gezet, zodat we niet in de rij hoefden te staan. Wat een service.
De Wieners, tribute to Buddy Holly, geweldig. Ook gelachen met hun droge humor.

van Anja Bisschops op 05-02-2023

Het was een heel goed/ leuk optreden…. Leuk aan elkaar gepraat . We hebben genoten!!!

van Anoniem op 05-02-2023

Fantastische voorstelling. Lekker gegeten vooraf en ook het reserveren van pauzetafel voor de dineerders was een geweldige service!

van Anoniem op 05-02-2023

Hoi ,
Het was een geweldig avond , ik en m’n moeder hebben genoten van The Wieners , super.

van Anoniem op 05-02-2023

Geweldig genoten! Ogen dicht en heerlijk genieten! Wat zijn ze goed!

van Anoniem op 05-02-2023

Wat hebben we genoten !! Onze zoon is naar Buddy Holly vernoemd !

van Toos van kollenburg op 05-02-2023

The Wieners waren heel erg goed mooie verhalen erbij en mooie zang.
We hebben er van genoten

van Henk van der weijden op 05-02-2023

Echt ouwerwets kunnen genieten, geweldig!

van Maria van Houts op 05-02-2023

Het was geweldig , goeie muziek en aardige mensen . We hebben een heerlijke avond gehad.