Fifties Style Stompin' Rockabilly

The Watch Dogs

Vernoemd naar het obscure jaren '50 rockabilly nummer 'Watch Dog' van Al Terry, bewaken The Watch Dogs sinds begin 2014 het authentieke rockabilly geluid. Een puik trio dat met verrassend fifties repertoire de geijkte paden weet te vermijden.

The Watch Dogs

Rockabilly is midden jaren 50 van de vorige eeuw ontstaan als een mix van o.a. de oude country muziek, ook wel hillbilly genoemd, en de swingende rhythm'n blues uit die tijd. The Watch Dogs graven veel verder dan de bekende nummers van Elvis, Johnny Cash en Chuck Berry…

Binnen vijf maanden na de oprichting van de band hadden ze hun debuutoptreden op het Rock‘n’Roll Festival Franeker. Een goed half jaar later stonden de heren al in een Berlijnse studio voor de opname van hun eerste plaat. 

De graag geziene muzikanten van The Watch Dogs krijgen keer op keer goede reacties na de afloop van optredens. Zanger-bassist Roel Huizinga speelde eerder in The Hayride Silvertones en Highway 54, en is tevens de bassist bij The Three Farmers Boys

Ook drummer Jacob Toonstra speelde eerder bij The Hayride Silvertones, en verder bij de Johnny Cash tribute band Lookin’ For Cash en Bigby’s Rocketeers. Gitarist Taco Snelten van Eunen maakt het trio compleet.

En samen delen deze mannen uit de Friese Wouden de passie voor de ouderwetse authentieke rockabilly en dat hoor je vanaf de eerste noot die ze spelen!

Authentieke sound!

Andere kijk op oude rockabilly

Look & Listen
Line-up

zang/contrabas
gitaar
drums

Vergelijkbaar

Ook 50s rockabilly, meer rock'n'roll:
The Swamp Shakers

Ook 50s maar meer bekende covers:
The Wieners