"Sinds 1989 staat John-Boy & The Waltons te boek als de ultieme partyband... De spelvreugde druipt er vanaf. Rock & roll en Country uit de jaren '50 en '60 zijn het uitgangspunt. Chuck Berry, Carl Perkins, Buddy Holly en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Verder kan en mag alles. Geijkte krakers maar ook obscure, op liefdevolle wijze aan de vergetelheid ontrukte pareltjes. Hun visie op het verleden is allesbehalve eenkennig. Kijk dus niet vreemd op als een surfversie van het Waltons-thema of een fout jaren '70-hitje voorbijkomt. Pretentieloos plezier in optima forma". (OOR, Marcel Haerkens).

En zo is het. Je komt John-Boy & The Waltons sinds 1989 op elk podium tegen; op festivals, in kroegen, in feesttenten, op buitenpodia, op besloten feesten en in theaters. Vier Vrolijke Franzen in ruitenbloes, die uit de losse pols het ene na het andere verzoekje uit vervlogen tijden spelen, muzikaal en vocaal superstrak; altijd goed, altijd gezellig! En heel bijzonder: de huidige muzikanten zijn al meer dan 20 jaar en 1000 optredens van de partij!

De Waltons zijn natuurlijk vooral in Nederland te zien, maar ze speelden ook al in België, Duitsland, Spanje, Noorwegen en Engeland...
klik voor het foto-album van Liverpool 2003
Cavern Club, Liverpool UK (2003)

Het repertoire bestaat uit Rock'n'Roll uit de jaren '50 en '60 met uitstapjes richting Country en 70s. Alle Rock'n'Roll-hits én een aantal foute nummertjes die serieuze bands niet durven spelen. Specialiteit is het vroege werk van The Beatles. John-Boy & The Waltons trad meerdere keren op in de legendarische Cavern Club in Liverpool. Verder was de babd te zien op tv (oa Barend & Van Dorp, Hart van Nederland, KRO Ontbijtshow) en vaak te horen op Radio 1, 2 en 3 (oa jaarlijks live bij Radio 1 Journaal). Ook de single Number 72 kreeg veel airplay:

"Toevalstreffer? Niet echt". Aldus OOR.

download Word-bio