One-Man Rock'n'Roll Band!

The Professor (USA)

Binnenkort weer in Nederland: The Professor! Een knotsgekke Amerikaan die zingt als een beest, op z'n piano timmert en met zijn voeten een drumstel bespeelt. Echte, ouderwetse live rock'n'roll en soul muziek door een one man partyband die z'n weerga niet kent!

The Professor One Man Band

Stel je voor: het vingervlugge pianospel van Jerry Lee Lewis, het vocale geweld van Little Richard en het beestachtige drumwerk van Muppet Animal - dat alles in één persoon. Dat is The Professor! Deze hooggeleerde muzikant maakt meer stampij dan een complete band. Gelardeerd met sterke verhalen en visuele grappen, knalt hij de ene klassieker na de andere de zaal in.

Boogie Woogie, Rock'n'Roll, Soul of Rhythm & Blues... Golden Oldies van Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Ray Charles, Fats Domino, Little Richard, Chuck Berry, Bill Haley en veel meer. Als hij eenmaal loos gaat, kan er vanalles gebeuren want deze entertainer heeft een schat aan ervaring en weet als geen ander het publiek voor zich te winnen.

The Professor - Dale Powers - werd geboren en getogen in Rockaway Beach, New York. Als klein kind raakte hij al in de ban van Jerry Lee Lewis en andere helden uit de Fifties. In de jaren '80 en '90 was hij gitarist in de bekende rockabillyband The Roustabouts - met oa Gary Setzer, de broer-van. Met deze band tourde hij over de hele wereld, om uiteindelijk in Zwitserland neer te strijken.

Ver van huis leefde de oude liefde voor de Fifties Rock'n'Roll weer op achter de piano én hij kwam op het idee om er met zijn voeten drums bij te gaan spelen. Waarom eigenlijk? Tja... omdat hij zijn voeten anders toch niet gebruikte! Een bijzondere keuze want in het boek 'Heads Hands and Feet' (Dave Harris) worden zo'n 900 eenmans-bands beschreven maar slechts EEN met piano en drums: The Professor!

Inmiddels vertoont hij zijn kunsten door heel Europa. Als The Professor op zijn kruk plaats neemt is er geen stoppen aan! Het publiek komt geheid de dansvloer op, zingt mee en gaat uit z'n dak. Een unieke show waarin The Professor heerlijke live muziek combineert met enorm veel humor en - naar eigen zeggen - een niet te onderschatten oog voor vrouwelijk schoon.

Setlist

De basis is Rock'n'Roll, Rhythm'n'Blues, Soul en Boogie uit de 1950s...

  • Jerry Lee Lewis: Great Balls of Fire, Whole Lotta Shakin', High School Confidential, etc...
  • Chuck Berry: Roll over Beethoven, Johnny B. Goode, School Days, etc...
  • Little Richard: Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly, Rip it up, Long Tall Sally, etc...
  • Elvis Presley: Jailhouse Rock, Heartbreak Hotel, King Creole, etc...
  • Bill Haley: Rock around the Clock, Shake Rattle and Roll, etc...

En heel veel meer; alles uit de Fifties maar ook Partytime Music uit andere decennia. Geen houden aan!

Beschikbare data NL:

Bel voor tour 2020: 06 2122 3034

Look & Listen
Line-up

zingende pianist/drummer/entertainer

Vergelijkbaar

Nee sorry, The Professor is met niets of niemand te vergelijken...