The original sound of The Man in Black!

Johnny Cash Tribute

De Johnny Cash Tribute is een samenwerkingsverband tussen Countryzanger/gitarist Dick van Altena, Rock'n'Roll-trio The Wieners en tourmanager Cor Sanne. Bedoeld als voorstelling voor luisterend publiek maar in ingekorte versie ook te boeken op festivals.

Johnny Cash Tribute

Dick van Altena was jarenlang de frontman van Major Dundee, voor hij zich op een succesvolle solo-carriëre richtte. Dick is ook een uitstekend songwriter, oa schreef hij hits voor Henk Wijngaard. Als Country-zanger met een zware, donkere stem is de link al snel gelegd naar Johnny Cash... en nu komt het er eindelijk van!

Cor Sanne geldt als eigenaar van CMS Productions al sinds de vroege jaren '70 als de Country-boeker van ons land. Onder andere organiseerde hij de grote concerten in Ahoy' Rotterdam en verzorgde hij tours van Emmylou Harris, Dolly Parton én Johnny Cash. Sanne raakte bevriend met Cash en kent zodoende verhalen uit eerste hand. Hij vertelt daarover tijdens de show en zingt enkele van zijn favoriete Cash-tracks.

The Wieners staan bekend als het Rock'n'Roll-trio dat altijd voor de authentieke sound gaat en dat is ook nu het geval. Wat betreft instrumentarium én samenzang. In veel Johnny Cash-nummers zijn achtergrondkoortjes te horen die door andere tributebands voor het gemak worden 'vergeten' - maar niet in deze Johnny Cash Tribute!

The Wieners brachten in 2016 CASHBACK uit, een live tribute-album uit dat oa verkrijgbaar is via iTunes en kan worden beluisterd op Spotify. De CD bevat 9 nummers en Dick van Altena maakt zijn opwachting als special guest tijdens 'A Thing Called Love'. Zie de speciale website www.johnnycash.nl. In maart 2016 speelden ze in een uitverkochte voormalige gevangenis Noordeinde, te Rotterdam.

Van Altena en Sanne spelen in de populaire theatervoorstelling Back To The Country en The Wieners staan elke week twee keer op een podium. De diverse muzikanten zijn dus zeer druk bezet: wees er op tijd bij wanneer je ze wilt boeken.

Gaat het om de muziek? Dan moet je deze tribute hebben: Johnny Cash zoals hij eigenlijk moet klinken.

Koop de CD Cashback!

€ 6 + verzending, zie: www.johnnycash.nl

Look & Listen
Line-up

The Wieners: gitaar, contrabas, drums, zang

mogelijke gastmuzikanten:
Dick van Altena: zang & gitaar
Cor Sanne: verteller & zang

Vergelijkbaar

Nog een Cash tribute:
K.C. Credit & The Cashiers

 

Andere tribute door The Wieners:
Everly Brothers Tribute