Nieuwsbericht

Muziek voor veilige optredens

Corona Zomertips

Hier zijn de zomertips 2020: muziek die past binnen de corona-maatregelen. Geen knallende festivalbands maar er is nog altijd genoeg moois, om op een veilige manier van te genieten.

Er kan niet gedanst worden, je mag niet rondlopen dus wat overblijft is live muziek voor een zittend publiek. Is dat saai? Nee, niet als je een band hebt die muzikaal zo goed is, dat iedereen er met plezier naar luistert.

Dat kan in de vorm van een luisterconcert maar ook bij thema-diners, op kleine feestjes en op terrassen is behoefte aan kwalitatief goede live-muziek, die zich niet te veel opdringt.

Neem bij voorbeeld Hayfever Unplugged: semi-akoestisch duo of trio met de beste hits uit de jaren '50 en '60. Perfecte band voor terrassen en diners: herkenbaar repertoire en kwalitatief top, op elk gewenst volume.

Het nieuwe duo Class Of '55 met de frontmannen van Hayfever en Them Lewis Boys: piano, gitaar en allebei echte leadzangers. Repertoire van de Killer tot de King, dus: rock'n'roll. Voor als je tóch besluit een feestje te geven maar je wilt geen harde, overheersende band. 

Two Wieners. de duo-versie van rock'n'roll-band The Wieners speelt al weer wekelijks. Qua zang en gitaarwerk altijd goed en de optredens zitten vol leuke verhalen. Daarom heel geschikt voor mini-concertjes. Maar kunnen ook voor een terras, eventueel mobiel met batterijversterkertjes.

Maarten Teekens aka Easy Elvis: bijzonder goede en flexibele zanger/gitarist. Kan helemaal akoestisch of met een zeer kleine geluidsinstallatie optreden. Ook zijn band The Wanderers kan in diverse bezettingen semi-akoestische rock'n'roll optredens verzorgen. Te gek voor borrels, diners, straatfestivals maar óók bv een thema-middag Elvis Presley.

The Cowpokes (foto) spelen al hun hele leven akoestisch. Met banjo, gitaar en mandoline maken ze de gezelligste muziek die je in Nederland tegenkomt. Heerlijke bluegrass, folk en country, met een geweldig humoristische presentatie. Ze kunnen optreden zonder enige versterking óf met z'n 3en rond een grootmembraan-microfoon. Perfect voor buitenevenementen, borrels, bbq's en terrassen.

Klik hier voor alle Corona Zomertips!