Tribute To Johnny Cash!

Def Americans' Sun Sessions

's Lands beste Johnny Cash tributeband Def Americans speelt in kleine bezetting de nummers die Cash in het begin van zijn carrière opnam voor het legendarische Sun Records. Cry Cry Cry, Folsom Prison Blues, I Walk The Line en veel meer van The Man In Black!

Def Americans Sun Sessions (foto: Madeleine Sars)

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar).

Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De heren van Def Americans geven met hun Sun Sessions show een even bijzondere als intieme ode aan de beginperiode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl. Een swingende demonstratie van de “boom chicka boom” sound in zijn meest pure vorm.

Def Americans stond op festivals als Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Club shows in onder andere Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, 013 Tilburg, W2 Den Bosch, Burgerweeshuis Deventer.

Let op: de Sun Sessions zijn niet het gehele jaar te boeken! Beschikbare periode vind je rechtsboven op deze pagina.

Clubtour begin 2019!

Januari & februari, bel voor vrije data

Look & Listen
Line-up

zang / akoestisch gitaar
gitaar
(contra)bas
drums